De citroen vaas, een échte eyecatcher

Sommige vazen hebben geen bloemen of planten nodig om mooi te zijn. Neem nou de citroen vaas, een keramieken vaas gedecoreerd met echt lijkende citroenen. Met de zomerse gele kleur fleur je de kamer op. Maar, met een mooie bos gekleurde bloemen staat deze vaas natuurlijk ook niet mis. Zo haal je dus een echte eyecatcher in huis!

Leestijd: 3 minuten
citroen vaas
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Luid het nieuwe seizoen in met een citroen vaas

Het komt veel voor dat mensen de huisstijl binnen aanpassen aan het huidige of komende seizoen. Met een mooie bos knalgele bloemen luiden mensen bijvoorbeeld vaak de lente in. Gele bloemen staan in het algemeen voor vrolijkheid, vreugde, kracht en energie. Bovendien stralen ze warmte uit en passen hierdoor heel goed bij het lenteseizoen. Met een mooie citroen vaas is dit niet anders. In combinatie met een mooie bos bloemen zet je hiermee meteen de toon in huis. Bovendien is het zo een echte eyecatcher in de woonkamer.
Het is natuurlijk helemaal mooi als de kleur geel sowieso al goed bij jouw interieur past, ongeacht het seizoen. De citroen vaas draagt dan bij aan het complete plaatje, en straalt vreugde en gezelligheid uit. Met de echt lijkende citroenen heb je een mooie en niet veel voorkomende vaas in huis.

Laat je creativiteit de vrije loop

Heb je al eens nagedacht over mooie toepassingen bij een citroen vaas? Wij natuurlijk wel! We zijn tot een aantal creatieve ideeën gekomen die we graag met je delen. Denk bijvoorbeeld eens aan een aantal (nep)citroentakken die uiteindelijk zo’n 40 centimeter boven de vaas uitsteken. Hiermee verhoog je de citroen vaas als het ware en het geeft een gaaf en uniek effect.

Combineer de citroen vaas met passende bloemen

Nog een toepassing waar wij zelf eigenlijk wel heel vrolijk van worden; een mix van bloemen met verschillende kleuren in de citroen vaas. Denk aan de kleuren paars, geel, groen en rood. Hiermee kun je er je eigen draai aan geven en creëer je precies het ontwerp dat bij jou past en waar jij blij van wordt. Je kunt hier zo creatief in zijn als je zelf wilt. Blijf combineren en creëer elke keer weer een andere look. We hebben natuurlijk zelf ook even gespeeld met verschillende combinaties in onze citroen vaas. Dit zijn de bloemen die wij hebben gebruikt in onze combinaties;

  • Rozen,
  • Zonnebloemen,
  • Narcissen,
  • Anjers,
  • Fresia’s,
  • Tulpen,
  • Hortensia’s
  • Orchideeën.

Plantencombinaties in je citroen vaas

Je kunt ook denken aan mooie plantcombinaties voor in je citroen vaas. Als je een iets minder opvallende optie wilt, kun je denken aan bijvoorbeeld een klein blijvende palmsoort. De kleurencombinatie geel en groen past al snel binnen de meeste interieurs en blenden iets sneller in. Hierdoor zorg je dat de opvallende kleur geel iets meer naar de achtergrond verdwijnt en creëer je één mooi geheel.
Natuurlijk is een citroen vaas ook goed te combineren met andere accessoires in huis. Meer inspiratie opdoen? Lees dan ook zeker onze inspiratieblog met sfeervolle tips over raamdecoratie, of onze inspiratieblog over hoe je jouw woning compleet maakt met een plissé zonwering overkapping.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin