4 sfeervolle tips bij het kiezen van raamdecoratie

Leestijd: 3 minuten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sfeervolle raamdecoratie maakt hét verschil in jouw woning! Raamdecoratie is namelijk een belangrijke blikvanger wanneer het aankomt op de uitstraling en sfeer van in en om jouw woning. Denk bijvoorbeeld ook aan zonwering voor je overkapping. Door gebruik te maken van de juiste materialen creëer je een sfeervolle look met warmte, rust, meer/minder licht, luxe of juist levendig en kleurrijk! Met deze 4 tips geef jij de woning jouw eigen unieke twist en laat je de ruimte stralen!

  1. Gordijnen vs. rolgordijnen

Gordijnen hebben vaak een erg elegante uitstraling in het interieur, met de mooiste stoffen en fantastische kleuren maak je het interieur smaakvol. Een nadeel is dat je weinig invloed hebt op het licht dat binnenkomt in de woning. Zo kun je met rolgordijnen meer een accent leggen op het bepalen van lichtinval in de ruimte. Daarnaast hebben rolgordijnen een trendy uitstraling en isolerende werking. 

Tip: bekijk hier sfeervolle gordijnen voor je dakkapel.

2. Luxe plissé gordijnen en jaloezieën

Ideaal! Met jaloezieën bepaal jij hoeveel zon er binnenkomt in de woning. En met de plisségordijnen kies je zelf het deel van het raam dat wordt afgeschermd. Een groot voordeel van beiden: ze zijn praktisch en tegelijkertijd erg stijlvol. Daarnaast kun je met plisségordijnen stofsoorten combineren, zo kun je kiezen voor een transparante stof voor overdag en een verduisterende stof in de avond. Met de jaloezieën geef je kleur aan de woning! Zo kun je de kleur aanpassen aan het interieur of juist kiezen voor een originele blikvanger! 

3. Kleurrijke raamdecoratie met bloemen!

Zo haal je met bloemen de warmte in huis! Bloemen geven de ramen een gezellige uitstraling en mensen worden er blij van. Decoreer het raam aan de buitenkant met de mooiste bloemen of kies voor sierlijke vazen met bloemen voor het raam. Ook prachtige droogbloemen hebben een romantisch effect op de woning. Laat een unieke bos droogbloemen samenstellen in de kleuren van het interieur voor een mooi geheel.

4. Raamdecoratie in de vensterbank is een must! 

Transformeer de vensterbank voor een schitterende uitstraling van de ramen! Geef meer groen en rust aan de woning door een aantal planten voor het raam te zetten. Hier krijgen de planten genoeg licht en daarnaast ziet het interieur er harmonieus uit. Ook kun je warmte creëren door verlichting voor het raam te hangen of in de vensterbank, dit ziet er fantastisch uit wanneer het s avonds donker wordt! Liever een klassieke look? Style de vensterbank door een aantal boeken stijlvol neer te zetten voor het raam in chique kleuren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin