Maak je interieur af met een visgraat tafelblad

Een interieur is heel persoonlijk. Het is mooi om een pronkstuk in het interieur neer te zetten. Een grote vaas, een gave bank of een visgraat tafelblad. Een tafelblad is belangrijker dan in eerste instantie wordt gedacht. Het bepaalt een groot deel van de sfeer in het huis.

Leestijd: 2 minuten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een visgraat tafelblad is een patroonvorm. Het gaat dus niet om eten, het is een oud patroon in de vloerenindustrie dat veel wordt gebruikt bij laminaatvloeren en PVC vloeren. De planken zijn even lang en breed en staan ​​loodrecht op elkaar, waardoor een typisch patroon ontstaat. Een visgraat tafelblad is gemaakt van hout. De visgraatpatroon zorgt voor een mooi en karakteristiek blad dat net weer even iets anders is dat een ander tafelblad. Een visgraat tafelblad krijgt direct een luxere en chiquere uitstraling en de combinatie met het hout zorgt voor een warme uitstraling.

Vormen tafelblad visgraat

De vormen van een visgraat tafelblad kunnen verschillen. Het is mogelijk om een visgraat tafelblad op maat te krijgen. Een ovalen, rechthoekige of een ronde tafel kunnen allemaal worden voorzien van een visgraat tafelblad. Bij een visgraat tafel ovaal worden de rechthoekige planken op maat gesneden.

Soorten hout en kleuren

Een visgraat tafelblad is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. In de meeste gevallen is visgraat van eikenhout. Eikenhout geeft een warme uitstraling en het is iets wat niet elke dag wordt gezien. Hiernaast zijn er ook variaties in kleur, waaronder een zwart visgraat tafelblad. Ook deze kleur straalt exclusiviteit uit en is makkelijk te combineren. De standaard bruine kleur is er ook in verschillende tinten. Heel licht beige of donkerbruin. Zelf kun je natuurlijk ook creatief zijn met kleuren en een visgraat tafelblad roze verven.

Onderhoud visgraat tafelblad

Het is belangrijk een visgraat tafelblad goed te onderhouden. Op een visgraat tafelblad zit een geoliede laag, deze beschermt de tafel. Een visgraat tafelblad mag je daarom schoonmaken met een uitgewrongen natte doek en met schoonmaakmiddelen. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakproducten en gebruik nooit een té natte doek op een visgraat tafelblad. Hiermee beschadig je de tafel. Al helemaal als de tafel is geschuurd en opnieuw de olie laat moet worden aangebracht.

Hiernaast nog wat tips:

  • Het is handig om onderzetters te gebruiken bij hete pannen en glazen.
  • Wanneer een visgraat tafelblad op een buitentafel is geplaatst, is het handig deze in de winter maanden naar binnen te halen. Dit om aanslag en verdere beschadiging te voorkomen.
  • Voorkom zoveel mogelijk temperatuurverwisseling. Hierdoor kunnen barstjes en scheurtjes ontstaan in een visgraat tafelblad. De luchtvochtigheid die wordt aangeraden ligt tussen de 50% en de 65%.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin