Een saaie muur opfleuren? Kies voor metalen wanddecoratie!

Leestijd: 6 minuten
metalen wanddecoratie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Heb je een saaie muur in huis die je wilt opfleuren? Of wil je gewoon jouw interieur veranderen met een mooie metalen wanddecoratie? Je interieur is de uitdrukking van jouw persoonlijkheid en stijl. Het is belangrijk om de juiste sfeer te creëren om je thuis te voelen. Metalen wanddecoratie kan jouw kamer de nodige verandering geven. Metalen wanddecoraties zijn populair vanwege de duurzaamheid en veelzijdigheid van het materiaal. Maar met zoveel verschillende ontwerpen en stijlen, kan het lastig zijn om te kiezen welke het beste bij jouw huis past. Maak je geen zorgen, want in deze blog geven we je tips en advies om de perfecte metalen wanddecoratie voor jouw huis te kiezen. 

 

Soorten metalen wanddecoratie 

Er zijn verschillende soorten metalen wanddecoratie om uit te kiezen, waaronder hangende wanddecoratie, wandsculpturen, metalen wandklokken en schilderijen. 

Hangende wanddecoratie van metaal 

Hangende metalen wanddecoratie past goed in de woonstijl industrieel en is een decoratief stuk dat aan de muur wordt gehangen. Het kan bestaan uit een enkel stuk of een verzameling van kleine stukken die samen een groot stuk vormen. Er zijn verschillende soorten hangende wanddecoraties van metaal.  

Abstracte metalen wanddecoratie 

Abstracte metalen wanddecoratie is een goede keuze als je op zoek bent naar een modern en minimalistisch ontwerp. Het kan je muur opfleuren zonder dat het te opvallend is. 

Dierenfiguren 

Als je van dieren houdt, dan is metalen wanddecoratie in de vorm van dierenfiguren een leuke keuze. Van olifanten tot vogels, er zijn talloze opties beschikbaar. 

Landschappen 

Als je van de natuur houdt, dan is metalen wanddecoratie in de vorm van landschappen een goede keuze. Van bergen tot bossen, je kunt je favoriete landschap aan je muur hangen. 

Een combinatie van verschillende hangende wanddecoraties kan ook een interessante optie zijn. Zo kan je jouw woonkamer een stijl geven van een land of regio. Als je bijvoorbeeld van Afrika houdt, kan je dierenfiguren van een leeuw of olifant aan een muur hangen, en een landschap van een savanne aan een andere muur. Zo kan je de sfeer van jouw favoriete plekken in jouw interieur verwerken. 

Wandsculpturen 

Wandsculpturen zijn driedimensionale stukken die aan de muur worden gehangen. Deze zijn er in vele verschillende vormen en maten. Ze kunnen abstract zijn, of specifieke afbeeldingen bevatten zoals gezichten of dieren. Sommige wandsculpturen zijn ook functioneel, zoals een kapstok. 

Metalen wandklokken 

Metalen wandklokken zijn zowel functioneel als decoratief en zijn er in vele verschillende ontwerpen. Sommige hebben een eenvoudige, minimalistische uitstraling. Terwijl andere een meer uitgesproken ontwerp hebben. 

Schilderijen 

Schilderijen zijn ook een vorm van metalen wanddecoratie. Deze kunnen zijn gemaakt van metaal en verf, of een print die op metaal is gedrukt. Schilderijen kunnen abstract zijn. Maar ze kunnen ook specifieke afbeeldingen bevatten zoals landschappen, stadsgezichten, of portretten. 

 

Metalen wanddecoratie in je huis gebruiken  

Er zijn verschillende manieren om metalen wanddecoratie in je huis te gebruiken om een ​​opvallende sfeer te creëren. Hier zijn een paar ideeën:  

Maak een statement muur: Kies een grote metalen wanddecoratie om een statement muur te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een grote abstracte sculptuur zijn of een verzameling kleine metalen kunstwerken die samen een groter geheel vormen. Hang het boven de bank: Hang een metalen wanddecoratie boven de bank om een lege muur op te vullen. Kies iets dat bij de kleuren van je bank past voor een samenhangend geheel. Gebruik het in de slaapkamer: Hang een metalen kunstwerk boven het hoofdeinde van het bed om een ​​rustgevende en ontspannen sfeer te creëren. Mix en match: Combineer verschillende metalen wanddecoraties om een eclectische look te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een verzameling metalen borden zijn of verschillende abstracte sculpturen. Gebruik het buiten: Metalen wanddecoratie kan ook buiten worden gebruikt om een ​​buitenterras of tuin te decoreren. Kies iets dat bestand is tegen de buitenelementen als zonlicht, vocht en vorst. Kies een wanddecoratie die past bij de stijl van je buitenruimte. 

 

Maar hoe kies je de juiste?  

Er zijn verschillende soorten metalen wanddecoratie die je kunt kiezen om je interieur op te fleuren. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste wanddecoratie:  

Maat: Kies een maat die past bij de muur waarop je het wilt hangen.  

Kleur: Kies een kleur die past bij de rest van je interieur.  

Vorm: Kies een vorm die past bij de stijl van je interieur.  

Materiaal: Kies een materiaal dat duurzaam is en bij je interieur past. Er zijn verschillende metalen om wanddecoratie in je huis te gebruiken om een ​​opvallende sfeer te creëren. Hier zijn een paar populaire opties voor wanddecoratie metaal: 

Wanddecoratie metaal 

Roestvrij staal 

Roestvrij staal is zeer duurzaam en kan worden gepolijst om een gladde en glanzende afwerking te creëren. Roestvrij staal is ook corrosiebestendig, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. 

Aluminium 

Aluminium is licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. Het kan worden geanodiseerd om een kleurrijke afwerking te creëren. En ook is aluminium corrosiebestendig, waardoor het ook geschikt is voor buitengebruik. 

Koper 

Koper heeft een warme uitstraling en wordt vaak gebruikt voor decoratieve stukken. Het kan worden gepolijst om een glanzende afwerking te creëren. Ook kan koper worden behandeld om een verweerde uitstraling te krijgen. Koper is echter wel gevoelig voor corrosie. Het is dus belangrijk om het binnen te gebruiken of goed te beschermen tegen elementen zoals vocht als het buiten wordt opgehangen. 

IJzer 

IJzer is sterk en duurzaam en wordt vaak gebruikt voor decoratieve stukken. Het kan worden gepolijst om een glanzende afwerking te creëren of worden behandeld om een verweerde uitstraling te krijgen. IJzer is echter ook gevoelig voor roest. Dus ook bij ijzer is het belangrijk om het binnen te gebruiken of goed te beschermen tegen vocht als het buiten wordt opgehangen. 

 

Een echte eyecatcher 

Met metalen wanddecoratie industrieel kan je een statement maken én je persoonlijkheid laten zien. Het is een echte eyecatcher en zal zeker de aandacht trekken van je gasten. Het kan ook een geweldig cadeau-idee zijn voor vrienden of familie die houden van een industriële look in hun interieur.  

Of je nu kiest voor hangende wanddecoratie, wandsculpturen, metalen wandklokken of schilderijen, er zijn talloze opties beschikbaar om uit te kiezen. Het kiezen van de juiste metalen wanddecoratie voor je interieur kan een uitdaging zijn. Maar door rekening te houden met de maat, kleur, vorm en materiaal, kan je de wanddecoratie vinden dat perfect past bij je stijl en smaak. Het combineren van verschillende soorten metalen wanddecoratie kan ook een interessante optie zijn om een eclectische look te creëren. Het gebruik van metalen wanddecoratie buiten is ook een populaire optie om een buitenterras of tuin te decoreren. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin