5 tips voor de moderne schuurwoning van jouw dromen

Leestijd: 3 minuten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Moderne schuurwoning
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een moderne schuurwoning is voor velen een droomhuis. Deze karakteristieke woning kenmerkt zich door hoge ruimtes, veel lichtinval en de grote hoeveelheid ruimte rondom de woning. Een schuurwoning vindt je in Nederland vaak op het platteland, waardoor je als bewoner kunt genieten van een uitgestrekt uitzicht over de weilanden. Voor velen is dit dé droom. Maak van jouw moderne schuurwoning een paradijs met de volgende 5  tips. 

1. Denk na over wie er jouw moderne schuurwoning gaat bouwen

De eerste tip gaat over de bouw van de moderne schuurwoning. Van tevoren is het belangrijk hier goed over na te denken. Ga je zelf aan de slag of laat je jouw droomhuis bouwen? Beide hebben zowel voor- als nadelen. Mocht je er niet uitkomen, nog een tip: maak voor jezelf een lijstjes om alle argumenten tegen elkaar af te wegen. Zo zet je de eerste stap naar het waarmaken van jouw droom: een moderne schuurwoning bouwen!

2. Ontwerp de moderne schuurwoning van jouw dromen

Nu je voor jezelf duidelijk hebt wie er verantwoordelijk is voor de bouw van jouw woning, kun je gaan nadenken welke wensen en eisen je stelt aan het ontwerp van de moderne schuurwoning. Afhankelijk van jouw budget kun je zo groot uitpakken als je zelf wilt. Mocht je de moderne schuurwoning zelf gaan bouwen, check dan altijd even bij de gemeente waar je vergunningen voor nodig hebt. Voorkomt verrassingen en mogelijk teleurstellingen tijdens de bouw van jouw moderne schuurwoning. 

3. Maak een plattegrond van de moderne schuurwoning 

Een plattegrond helpt jou om inzichtelijk te maken welke mogelijkheden jouw moderne schuurwoning allemaal heeft. Droom je bijvoorbeeld al jaren van een keuken met kookeiland maar weet je niet zeker of het past? Een plattegrond helpt je hierbij. Een plattegrond van jouw moderne schuurwoning brengt voor iedere ruimte in kaart hoe de ruimte eruit komt te zien en wat de afmetingen zijn. Bovendien is dit handig als je gaat shoppen voor het interieur. Dan weet je direct of die lederen hoekbank past op de plek waar je hem graag zou willen. 

4. Hoe ziet het interieur eruit van jouw moderne schuurwoning?

Dit is het moment waar velen naar uitkijken. Het interieur bepalen van de moderne schuurwoning. Kies je voor een stijl die overal terugkomt? Of ga je meerdere stijlen door elkaar gebruiken? Ook hier geldt, afhankelijk van het budget, zijn de mogelijkheden eindeloos. In de keuze voor interieur van jouw moderne schuurwoning kun je al jouw eerder gemaakte keuzes samen laten komen tot een geheel. Zo wordt de woning echt jouw droomhuis. 

5. Kies ook voor jouw moderne schuurwoning voor duurzaam

Duurzame opties zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er ook opties die passen bij jouw moderne schuurwoning. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak of een regenton in de tuin. Door hier rekening mee te houden in het ontwerp van jouw moderne schuurwoning, zorg je dat jouw woning een steentje bijdraagt aan het verbeteren van het milieu. Kies voor een manier die past bij jou en jouw portemonnee. 

 

Deze vijf tips helpen je op weg naar de moderne schuurwoning van jouw dromen. Houd deze tips in je achterhoofd, dan wordt het huis gegarandeerd een thuis voor jou. Wil je meer informatie of geïnspireerd raken over een specifieke interieur stijl voor jouw moderne schuurwoning? Kijk gerust eens tussen de interieur blogs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin