Mancave spullen: 5 toffe ideeën voor de ultieme mancave

Leestijd: 5 minuten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Mancave Spullen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een mancave is dé plek waar je als man tot rust kan komen. Of je dat nu alleen doet of met gezelschap, een ruimte gevuld met de juiste mancave spullen zorgt ervoor dat je even de wereld om je heen kan vergeten. In een mancave vind je vaak spullen terug voor entertainment of om gewoon goed te relaxen. We zetten de beste mancave spullen voor je op een rij.

 

1. Goed kunnen zitten in de mancave

Het doel van een mancave is om te kunnen genieten van wat rust of gezelschap. Hier kunnen goede zitplekken niet bij ontbreken natuurlijk. Veel gaan voor een comfortabele bank of stoelen en in sommige mancaves zelfs voor toffe barkrukken. Het ziet er vaak het mooist uit als er één stijl in zit. Nu zijn de meeste mannen niet zo gefocussed op interieur als de gemiddelde vrouw, maar geloof me je krijgt er geen spijt van als je op de details let.

Bruine leren banken en/of stoelen staan altijd goed in een mancave. Ze stralen warmte en comfort uit, maar ook mannelijkheid.

Mancave Spullen

 

2. Een mancave gaming setup

Wanneer je nog jong bent game je vaak bij je vrienden op de slaapkamer of als het even mocht in de woonkamer. Als volwassene met een gezin is dat vaak wat lastiger. Misschien wil het gezin tv kijken wanneer jij wilt gamen, bijvoorbeeld. Een mancave is dan de ultieme plek om je gaming setup kwijt te kunnen. Je kunt erg creatief met de setup zijn in je mancave, het is immers je eigen plek voor jou als man. Voeg toffe verlichting toe of maak het in het thema van je favoriete games. Wanneer er mooie kleur verlichting verwerkt zit in de setup geeft het al snel veel sfeer, zoals op de foto hieronder

Mancave Spullen

 

3. Een mancave bar

Wanneer je wat socialer bent ingesteld wil je vast ook mensen uitnodigen in je mancave. Een goede mancave bar maakt deze bijeenkomsten dan direct 10x beter. Het hoeft niet direct zo uitgebreid als de foto hieronder, maar als je daar de ruimte voor hebt mag dat wel natuurlijk. Een simpele kleine houten bar met wat krukken lijkt ook al snel mooi. Een aantal planken met goede whiskey of andere soorten bar decoratie maakt het vaak af.

Mancave Spullen

 

4. Spellen

We hebben het al even gehad over de gaming setup, maar entertainment hoeft niet alleen elektronisch te zijn natuurlijk. De mancave is de perfecte plek om een potje te poolen, darten of kaarten. Wat mogelijk is hangt een beetje af van hoeveel ruimte je hebt. Gelukkig is er vaak wel plek voor een dartbord of een tafel om een potje op te kaarten. Ook boardgames kunnen goed gespeeld worden in een mancave. Het hebben van de juiste mancave meubels is dan ook belangrijk om dit mogelijk te maken. Zelf ben ik erg fan van eikenhouten spullen. Dat geeft al snel een oldschool gevoel.

Mancave Spullen

 

5. Mancave verlichting

Als je de sfeer van je mancave wilt bevorderen kan je veel experimenteren met licht. Normaal is een grot pikdonker, maar dat hoeft je mannengrot gelukkig niet te zijn. Je mancave mag je zeker wel wat lichter maken. Toch raad ik je aan om het gedimt te houden. Vaak is het zo dat hoe lichter het is, hoe meer de sfeer afneemt. Het gewoon minimaal houden is dus helemaal prima. Je kan ook juist de andere kant op gaan en veel met neon en kleurverlichting werken. Wanneer goed uitgevoerd kan dit ook heel tof zijn.

Mancave Spullen

 

Bij een mancave inrichten kan je veel verschillende kanten op. Het belangrijkste is dat je het eigen maakt. Het is uiteindelijk jouw plek en wat jij mooi vindt is dan ook belangrijk. Ben je zelf geen interieur expert, laat je dan vooral inspireren door anderen of online. Er zijn genoeg mooie voorbeelden te vinden.

 

Wat is een mancave eigenlijk?

Letterlijk vertaald betekent mancave mannengrot. Gelukkig hoeft een mancave niet letterlijk een grot te zijn maar is het vaak een zolder, tuinhuis, schuur of een extra kamer die is omgetoverd tot ultieme hangplek. Het maakt niet uit of een mancave groot of klein is, de sfeer van de mancave is waar het uiteindelijk om gaat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin