Het drankkastje voor jouw interieur

Heerlijk, een drankje. Maar wist je ook dat je je drank collectie op een creatieve manier kan tentoonstellen in kasten die hier speciaal voor zijn gemaakt? Een drankkastje kan een zeer chique toevoeging aan je interieur zijn. Je hebt een drankkastje in allerlei verschillende soorten en maten. Daarmee is de kans groot dat er ook een drankkastje is dat mooi op jouw interieur zal aansluiten.

Leestijd: 4 minuten
drankkastje
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Waar je op moet letten bij een drankkastje

Bij het zoeken en uiteindelijk aanschaffen van een drankkastje zijn er een aantal dingen waar je op moet. Naast dat je uiteraard moet kijken naar de kwaliteit van een kastje moet je er op letten dat je kastje bedoeld is voor de dranksoort die je erin wil gaan zetten. Een kast kan namelijk bedoeld zijn voor een specifieke drank. Zo heb je bijvoorbeeld speciale wijnkasten voor je wijn.

Je hebt drankkasten in allerlei verschillende soorten en maten. Dit betekent dan ook dat je er goed op moet letten hoeveel flessen er in de kast passen en wat de maximale grootte van deze flessen is.

Naast dat een drankkastje een praktische functie heeft, kan het drankkastje vooral ook als decoratie dienen. Het is dan ook belangrijk om te kijken naar de uitstraling van een drankkastje. Let dus goed op het materiaal en de kleur van het kastje. Zo weet je zeker dat deze mooi aansluit op de inrichting van de ruimte waar je het kastje neer wil zetten.

Ruimte voor creativiteit

Naast op de basiseigenschappen te letten van een drankkastje, zoals materiaal en kleur, kan je goed je creativiteit kwijt in je drankkastje. Door het kastje een echte eyecatcher te maken, zorg je ervoor dat de uitstraling van het kastje haast nog meer effect heeft dan de inhoud van de drankflessen zelf.

Een goed voorbeeld hiervan is om bijvoorbeeld een drankkastje met verlichting te nemen. Vooral het gebruik van kleurverlichting kan een enorme invloed hebben op de sfeer in een ruimte. Zo heeft rood licht een kalmerend effect, zorgt blauw licht voor een wat meer gefocuste stemming en heeft geel meer een stimulerend effect.

De verlichting kan je op verschillende manieren plaatsen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de verlichting zo te plaatsen dat het voor een mooie gloed in het kastje zorgt. Ook kan je ervoor kiezen om verlichting omhoog gericht in de plank te plaatsen waar de fles op komt te staan. Hierdoor krijg je het effect dat de fles licht lijkt te geven.

Aanvullingen voor je drankkastje

Je kan met je drankkastje alle kanten op. Ook zijn er naast je drankkastje nog andere leuke aanvullingen die je kunt doen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ook je glazen ook in een kast te laten glinsteren. Ook hierin zal je je creativiteit goed kwijt kunnen. Je kan voor je glazenkast dezelfde tips toepassen die we hebben gegeven voor je drankkastje.

De beste dranken voor in je kast

Uiteraard wil je ook zorgen dat je een goed gevuld drankkastje hebt. Naast je favoriete dranken vraag je je misschien af welke dranken een mooie aanvulling zouden zijn om je drankcollectie compleet te maken.

Één van de eerste dranken waar je waarschijnlijk aan denkt bij een drankkast is Whisky. Het is een van de grote favorieten onder drank kenners en liefhebbers en zorgt door het grote aanbod van verschillende whisky’s voor een mooie variatie van unieke smaken. Met onder andere Bourbon, Scotch, Irish, Grain, Blended of een Vintage malt whisky is er een enorm ruim aanbod om jou selectie uit samen te stellen.

Daarnaast kan je ook gaan voor dranken die niet alleen puur lekker zijn maar ook veel gebruikt worden voor cocktails. Een van de dranken is rum, wat zowel puur gedronken wordt maar ook veel gebruikt wordt in cocktails zoals mojito en piña colada.

Verder is er nog een breed aanbod aan likeuren waarmee je je kast verder kan aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan Licor 43, Tequila, Amaretto, Limoncello en andere specifieke likeuren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin