5 ideeën voor behang in jouw werkkamer

Leestijd: 3 minuten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Behang werkkamer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Je thuis werkplek is een plek waar je hoogstwaarschijnlijk een groot gedeelte van de dag doorbrengt. Deze plek mag natuurlijk vrolijkheid uitstraling. Dat kun je heel simpel doen door een leuk behang op de muur te plakken. Maar hoe weet je welk behang jouw werkkamer het beste siert? Kies je voor een rustige print of toch een drukke stijl? Maak van jouw werkplek een fijne plek om te werken en waar jij je optimaal kunt concentreren. Wie weet doe je inspiratie op tussen deze vijf ideeën voor behang in de werkkamer!

 

Fotobehang maakt een plaatje van jouw kantoor 

Fotobehang voor in de werkkamer is er in diverse soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een mooi plaatje in de natuur. Voordeel hiervan is dat je diepte kunt creëren in jouw kantoor. Hierdoor lijkt de ruimte groter en maakt het groen in het fotobehang de ruimte lichter. Meer fan van de drukte van de stad? Kies dan voor een skyline. Dit kan bijvoorbeeld van jouw droombestemming zijn, of van je favoriete stad. Het is net of je zelf werkzaam bent in New York of Shanghai door deze steden als fotobehang op te hangen in jouw werkkamer.

 

Koninklijk behang zorgt voor koninklijke sfeer in de werkkamer

Ben je jaloers op het mooie kantoor van koningin Maxima of droom je van een kantoor zoals koning Willem-Alexander? Paleis Huis ten Bosch is de ideale inspiratiebron voor behang in de werkkamer! Kleuren zoals donkerblauw en goud zijn kenmerkend voor koninklijk behang. Daarnaast kun je met behang in de werkkamer gerust uitpakken met een patroon. Denk hierbij aan veren, bloemen of bogen. 

 

Druk behang aan de muur in de werkkamer

Maak van jouw kantoor een jungle door de muren te behangen met druk behang. Dit behang kenmerkt zich door een egale achtergrond kleur en een druk patroon. Dit kunnen bijvoorbeeld veren, bloemen, vogels of een junglepatroon zijn. Is dit het nieuwe behang in jouw werkkamer? Houd er rekening mee dat dit behang jouw kantoor erg vol kan laten lijken. Een oplossing hiervoor is om één muur te behangen met het drukke behang en de rest van de muren met een rustiger patroon. 

 

Rustgevend behangpapier voor de beste concentratie

In plaats van druk behang, kan je natuurlijk ook kiezen voor rustgevend behangpapier in de werkkamer. De lichte tinten en zachte patronen geven de ruimte meer licht en zorgen tegelijkertijd voor rust in het hoofd. Het behang in de werkkamer biedt jou zo de ruimte voor opperste concentratie. 

 

Geef de werkkamer een stoere look met behang 

Tot slot kun je een industriële look geven aan jouw werkkamer door stoer behang op te hangen in de werkkamer. Dit behang kenmerkt zich door strakke lijnen en vormen of door een betonlook of andere robuuste print. Dit werkkamerbehang geeft jouw werkkamer een stoer, maar ook rustig uiterlijk. Hierdoor blijf je geconcentreerd en heb je tegelijkertijd sfeer in jouw werkkamer. 

 

Inspiratie opgedaan voor behang in jouw werkkamer?

Met deze vijf ideeën kun je jouw werkkamer opfleuren met behang. Laat jij je inspireren door andermans behang in de werkkamer, zoals bijvoorbeeld het behang van koningin Maxima. Of kies je voor een eigen stijl en maak je de overweging tussen een rustige print of een drukke print? Wat je uiteindelijk ook kiest, deze vijf behang ideeën voor in je werkkamer helpen je op weg. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin