Geef jouw huis een stoere stijl met landelijke woondecoratie

Leestijd: 4 minuten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Landelijke woondecoratie in de woonkamer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ben jij groot fan van stoere en ruwe materialen? Denk dan eens aan decoratie artikelen in landelijke stijl! Deze stijl komt steeds meer terug en is een mooie aanvulling op jouw interieur. Een landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en beton. Je kunt de stijl terug laten komen op verschillende plekken in jouw woning. Plaats de landelijke woondecoratie bijvoorbeeld op de eettafel, de salontafel, in de keuken of in de vensterbank. 

 

Landelijke woondecoratie op de eettafel

De eettafel is een mooie plek om de landelijke stijl terug te laten komen. Op deze manier nodigt de tafel uit om plaats te nemen en te genieten van een heerlijke maaltijd of een goed gesprek. Landelijke woondecoratie kan je op verschillende manieren terug laten komen. Voor op tafel zijn landelijke accessoires vaak ronde of vierkante elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vazen, dienbladen en kaarsen. Probeer gerust eens een combinatie van deze accessoires. Een dienblad of schaal vormen een mooie basis voor op tafel. Hierop kun je een aantal mooie kaarsen kwijt samen met een vaas. Maak het plaatje compleet door droogbloemen in de kleuren van jouw interieur in de vaas te steken. 

 

Salontafel decoratie in landelijke stijl

Landelijke woondecoratie in de vensterbank

Naast de eettafel is ook de salontafel een perfecte plek om de landelijke stijl terug te laten komen in jouw woning. Zelfs in de keuze voor salontafel kun je jouw smaak terug laten komen. Kies je bijvoorbeeld voor een ronde tafel of gaat jouw voorkeur uit naar een vierkant of rechthoekig model? Daarnaast heb je ook keuze in volledig hout of houten tafelblad met metalen onderstel. Naast de keuze voor een tafel, lenen landelijke accessoires zich ook erg goed om jouw smaak in landelijke woondecoratie terug te laten komen. Door de accessoires af te stemmen met jouw eettafel, creëer je bovendien eenheid in jouw huis. Net als bij de eettafel kun je dus kiezen voor een dienblad, kaarsen en kandelaren en een vaas of plant. Ook hier geldt dat combinaties mogelijk zijn! 

Landelijke accessoires voor in de vensterbank 

In de vensterbank kun je natuurlijk ook jouw creativiteit kwijt. Op verschillende manieren kun je woondecoratie artikelen in landelijke stijl kwijt in jouw vensterbank. Een brede vensterbank leent zich goed voor een vensterbank bankje. Dit houten bankje kun je vervolgens decoreren met een schapenvachtje, kaarsen en beelden. Bovendien is deze plek door het lichtinval uitermate geschikt voor planten. Scoor een pot in een lichte tint of gemaakt van natuurlijke materialen. Hier kun je een mooie groene plant inzetten. Beschikt jouw huis niet over brede vensterbanken maar heb je wel smalle vensterbanken onder jouw ramen? Ook dan kun je landelijke woondecoratie terug laten komen. Kies voor een dun, rond beeld op voet en plaats daar een kandelaar naast. Combineren met een plantje kan natuurlijk altijd of plaats meerdere planten bij elkaar. Door landelijke woonaccessoires op deze manier te combineren, krijgt jouw huis een stoer uiterlijk. 

 

Keuken decoratie in landelijke stijl

De keuken is de plek waar je met tijd een aandacht een maaltijd bereidt of juist kiest voor een snelle hap. In de keuken kan je op verschillende manieren een landelijke stijl terug laten komen. Bijvoorbeeld al bij de keuze van jouw keuken maar je kunt de stijl later ook toevoegen door bewust te kiezen voor landelijke woondecoratie. Natuursteen gecombineerd met hout is een veelgemaakte keuze voor een landelijke stijl in de keuken. Daarnaast is hout in combinatie met zwart metaal een veelgemaakte keuze voor landelijke woondecoratie in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een metalen wijnrek of voor houten snijplanken in verschillende vormen en formaten. Op deze manier kun je verschillende landelijke woondecoratie terug laten komen op verschillende plekken in het huis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin